söndag 21 december 2008

Det här bara måste ni prova!

Det här är en av dom viktigaste delarna på vårt julbord. Gjorde den nog första gången runt 2003 eller så och den är redan en klassiker! Även om du inte gillar sill så kommer du gilla den här! Min morbror som hatar sill äter endast denna och ingen annan. Kom igen nu, du måste göra den senast vid lunchtid på tisdag föra tt den ska hinna stå till sig till julbordet, det hinner du!


Brännvinssill!
Ingredienser
2 burkar matjessill
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 dillkvist

Marinad:
1 dl tomatjuice
2 msk olja
1 msk 12% ättiksprit
½ dl socker
10 kryddpepparkorn
10 rosépepparkorn
2-3 msk brännvin, Läckö Slottsaquavit passar allra bäst om du frågar mig

Gör så här
Låt sillen rinna av väl, men spar några matskedar av sill-spadet.Skär sillen i ganska smala bitar. Skala och hacka rödlöken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka dillen.

Varva sill, lök och dill i en burk.

Blanda samman tomatjuice, sillspad, olja, ättiksprit och socker. Rör väl tills sockret löst sig.

Krossa pepparkornen lätt och tillsätt dem.Smaka till sist av med brännvin efter tycke och smak och häll marinaden över sillen.Låt brännvinssillen stå och mogna i kylskåp i minst 1 dygn före servering.

1 kommentar:

  1. Vi har haft fullt upp idag och ingen osämja :-) Däremot pratar han nonstop! Uh... finns det ingen mute-knapp?? ;-)

    Kram!

    SvaraRadera