onsdag 3 juni 2009

EU

Om exakt 4 veckor tar Sverige över ordförandeskapet i EU. Drygt 100 möten ska hållas i Sverige under det kommande halvåret. Dom tre första ska hållas i Jönköping med Maria Larsson och Göran Hägglund som ansvariga ministrar.
Detta har medfört en helt enorm organisation för att klara av säkerheten runt det hela. Jag har fått en position i detta med nån slags personalansvarsfunktion. Så idag har jag gått en utbildning/genomgång om hur organisationen ser ut, vilka olika scenarion som kan tänkas hända, vad som förväntas av oss osv. Det är ju synd att kalla ordningsgrupper för ordningesgrupper, trafikgrupper för trafikgrupper eller hundgrupper för hundgrupper. Istället finns det mängder av olika gruppnamn som Kilo, Zulu, Echo, Alfa, India och många många fler...Så det är ju bara att börja plugga på... En trevlig bieffekt är att jag ska jobba skift inne i stan, en bra bit hemifrån. Så vi som måste åka så långt får bo på hotell:) En vecka på hotell känns ju inte helt fel!

2 kommentarer:

  1. Vad spännande det låter!!

    SvaraRadera
  2. Nja, kommer nog inte bli särksilt spännande alls skulle jag tro, kommer nog mest bli vanligt kontorsarbete fast i annan miljö och med andra kollegor. Typ. Å med hotellfrukost;-)

    SvaraRadera